Verzendkosten en andere orderkosten

Verzendkosten, kleine orderkosten, ompakkosten enz.:

Wel of niet gratis bezorgen, op internet een veelbesproken onderwerp. Gratis verzenden bestaat helaas niet. Gratis verzenden betekend dat u de kosten op een andere manier betaald. Wij houden van openheid en duidelijkheid en hebben gekozen voor het volgende systeem:

a) Wij laten de echte kosten zien, dit varieert per leverancier en samenstelling.

b) Wij geven direct extra korting, de hoogte is afhankelijk van uw bestelling.

Afhankelijk van uw bestelling zal veelal tussen ±300€ en ±700€ de korting hoger zijn dan de kosten. U zou kunnen zeggen dat vanaf dat bedrag het verzenden "gratis" is. Experimenteer gerust in de winkelwagen, u zult zien bepaalde kosten verdwijnen of verschijnen. 

Ons systeem zorgt voor twee voordelen: U kan nooit teveel aan kosten betalen en voor grotere orders wordt de korting steeds hoger. 

Om order & verzendkosten te besparen kan u het ook bij ons in Waddinxveen afhalen. Uw internetkorting vervalt dan wel. Afhalen uitsluitend op afspraak, Neem hiervoor contact op per telefoon of email.


Toelichting op de verschillende kosten:

Let op: Met de toelichting hieronder lijkt het alsof u allerlei hoge bedragen moet betalen. In veel gevallen is dat niet zo. Kijk in uw winkelwegen welke kosten voor u van toepassing zijn. Neem gerust contact op als u vragen heeft.

Elke fabrikant heeft zijn eigen systeem, ze vallen over het algemeen onder de volgende categorieën:

Ompakkosten: Sommige artikelen zijn verpakt per bijvoorbeeld 2 of 4 stuks. In veel gevallen is het toch mogelijk om ze per stuk te bestellen. Voor het uitpakken en opnieuw verpakken reken ze 20,57€. 

Pakketkosten: Als het artikel in een postpakket past worden er alleen pakketkosten in rekening gebracht: Afhankelijk per fabrikant liggen de kosten tussen de ±8€ en ±21€. 

Kleine orderkosten: deze zijn van toepassing als er lengtegoederen afgeleverd moeten worden en het totale orderbedrag is te laag om dit gratis te doen. Afhankelijk per fabrikant ligt de grens tussen de ±300€ en ±500€ en de kosten tussen de ±40€ en ±80€ . 

Bijdrage cargo verzendkosten: deze zijn bij sommige leveranciers van toepassing als er lengtegoederen afgeleverd moeten worden. Het maakt dan niet uit hoe hoog het bedrag is, het wordt altijd doorgerekend.  Het bedrag is 26,62€.

Palletkosten: Sommige artikelen moeten op een pallet geleverd worden om beschadigingen bij het transport te voorkomen. In dat geval kunnen er palletkosten gerekend worden: 21,78€.